Brus in-zicht sessie

Opgroeien met een broer of zus met een verstandelijke beperking of andere zorgvraag is bijzonder en ingewikkeld tegelijkertijd.

Soms heeft je kind extra ondersteuning nodig. Omdat hij of zij niet goed weet hoe om te gaan met zijn/haar gevoelens. Een brus in-zicht sessie biedt dan uitkomst.

Brus in-zicht sessie

Opgroeien met een broer of zus met een verstandelijke beperking of andere zorgvraag is bijzonder en ingewikkeld tegelijkertijd.

Soms heeft je kind ze extra ondersteuning nodig. Omdat hij of zij niet goed weet hoe om te moeten gaan met hun gevoelens en typische brus-uitdagingen. Een brus in-zicht sessie biedt dan uitkomst.

Het is makkelijker om te praten met iemand die wéét hoe het is om een Brus te zijn.

 

Brus in-Zicht sessie

Je kind zit al een tijdje minder in zijn vel. Dat kan verband hebben met jullie gezinssituatie. Al spelenderwijs kunnen we werken aan:

 

 • Grenzen leren aangeven
 • Vergroten van het zelfvertrouwen
 • Omgaan en uiten van emoties, zoals angst, verdriet en boosheid
 • Leren ontspannen
 • Leren aangeven hoe je je voelt
 • Aanvoelen en aangeven van eigen emoties en gevoelens
 • leren omgaan met de thuissituatie.

 

 

 

 • Grenzen leren aangeven
 • Vergroten van het zelfvertrouwen
 • Omgaan en uiten van emoties, zoals angst, verdriet en boosheid
 • Leren ontspannen
 • Leren aangeven hoe je je voelt
 • Aanvoelen en aangeven van eigen emoties en gevoelens
 • leren omgaan met de thuissituatie.

 

 

 

 

Je wilt dat je kind weer lekker in zijn vel zit!

In een brus-inzicht sessie ga ik spelenderwijs met je kind bekijken wat er bij hem of haar leeft. Soms kunnen kinderen dit goed aangeven, maar soms weten ze het zelf ook niet goed. Misschien worden ze ineens overvallen door emoties van ….. Of vinden ze het lastig om dingen te bespreken met mensen die dicht bij hen staan, omdat ze hen niet willen kwetsen.

En jij, lieve ouder wil zo graag het beste voor je kind. Wil weer dat het lekker in zijn vel zit. Dat je kind gewoon (onbezorgd) kind kan zijn. Zonder almaar rekening te houden met hun broer of zus.

Ik leer je kind omgaan met de uitdagingen die het bijzondere gezinsleven met zich meebrengt.

 

Waardoor je Brus:

signalen van een vol hoofd (overprikkeling) en andere emoties ziet aankomen, leert begrijpen en weet hoe hiermee om te gaan.

zich gezien, gehoord en begrepen voelt, waardoor het lekker in zijn/haar vel zit. Innerlijke worstelingen worden (sneller) opgepikt. Je kind weet wat het op dat moment nodig heeft.

inzicht heeft in de (typische brus-) uitdagingen die het bijzondere gezinsleven met zich meebrengt en weet hoe hiermee om te gaan.

weet hoe en waar hij zijn gevoelens, zorgen en angsten kan uiten. Dit vergroot zijn sociale vaardigheden en hierdoor kan je kind naast Brus, ook gewoon kind zijn. Speels, vrolijk en in eigen kracht.

eigen emoties en die van anderen beter begrijpt, waardoor er meer balans ontstaat en er een positieve sfeer in huis hangt. Het begrip naar elkaar groeit wat de band ten goede komt. Er ontstaat meer verbinding met de bijzondere broer/zus en jullie als ouder

bewust is van zijn kwaliteiten, gedachten, gedrag en emoties. Hierdoor kan hij/zij beter zijn grenzen kan aanvoelen en aangeven.

weet hoe te ontspannen. Het helpt jouw Brus om zich zelfverzekerder te voelen, assertiever te worden en de sociale vaardigheden te vergroten.

Wat anderen zeggen…

 

{

Het contact leggen door Nickee met mijn zoontje ging heel natuurlijk. Al spelenderwijs haalde ze diverse punten naar boven waar hij mee struggelt. Deze kregen wij zelf niet van hem te horen.

Tevens kon ze door met ons te praten snel verbanden leggen tussen het gedrag en de reactie van mijn zoontje. Ze vatte dit heel duidelijk voor ons samen en hield ons een spiegel voor.

Kortom: aandacht voor iedereen in het gezin en daarbij met meerdere voorbeelden aangeven hoe de situatie veranderd kan worden. Het gaat nu een stuk beter en gezelliger bij ons. 

Ik zou Nickee aanraden omdat ze eenieder in het gezin evenveel aandacht geeft, zich goed kan inleven, dit ook duidelijk kan verwoorden en terugkoppelen en met mooie oplossingen komt. Daardoor krijgt iedereen weer een eerlijke plek in het gezin.

Mama  van K. 4 jaar

Wij zijn met onze zoon bij Nice2bme gekomen omdat hij gedragsproblemen liet zien waar wij geen raad meer mee wisten. Hij is de middelste van onze 3 kinderen, de oudste heeft een beperking. Onze eerste doel was om er achter te komen of het met onze gezinssituatie te maken had dat hij zich zo gedroeg. 

Na een paar sessies bij Nickee merkten wij al verschil. Hij werd rustiger. En wij kregen tips hoe met hem om te gaan. Hij heeft in totaal 5 sessies gehad waar hij met veel plezier naar toe ging. 

Nickee is een rustige vrouw die goed met kinderen kan communiceren. Ze neemt de tijd en weet de kinderen op een speelse manier hun verhaal te laten vertellen.

Wij hebben er echt iets aan gehad en zijn blik dat dit op ons pad kwam.

Mama van B, 6 jaar