logo

Aanbod

“Ik ben er ook nog! Zij gaat altijd voor…”

“Ik ben er ook nog! Zij gaat altijd voor.” hoor je je kind boos zeggen, nadat je vroeg of hij (voor een zoveelste keer) ‘even’ kon wachten. Je weet dat het niet de 1e keer is dat je dit van hem vraagt. Je dochter heeft, door haar speciale zorg, soms net wat meer aandacht nodig. En dat wringt! Bij je kind en ook bij jou. Je vind het moeilijk je aandacht goed te verdelen. Met hem wil je ook graag een spel doen of even kijken bij het voetballen, maar waar haal je de tijd vandaan?

Je merkt aan je oudste, dat hij steeds vaker boos word. Zou dat zijn omdat hij het gevoel heeft dat je niet altijd de tijd voor hem hebt?  Het lijkt of hij ook stiller wordt, zich vaker terugtrekt. Vroeger had hij dat helemaal niet. En hem echt zien lachen is ook al even geleden.

Je weet.. hij heeft het ook moeilijk; anderen die hem vaker vragen hoe het met zijn zusje gaat in plaats van hoe het met hem gaat, het mee moeten gaan naar die extra (ziekenhuis) afspraken. En extra geduld moeten hebben omdat zijn zusje niet zo snel is. Ook moet hij soms toezicht houden op zijn zusje, omdat je als ouder natuurlijk ook even naar de wc moet en toezicht dan nodig is. Je voelt dat de rek eruit is. Bij hem, bij jou, om eerlijk te zijn bij iedereen binnen het gezin. 

Je denkt wel eens…

“Hoe moet het verder!? Ik kan me niet in tweeën splitsen”. Je voelt je tekortschieten en je voelt je moe. Moe van de boel draaiende houden. Moe van altijd maar AAN staan, ballen in de lucht houden. Je mist het samenzijn met je partner en je mist ’t zorgeloos zijn in je hoofd. Gewoon even NIETS. Alleen maar leuke dingen doen. Het is lastig terughalen hoe dat ook alweer was.

Door de drukte van alledag is het ook minder gezellig tussen jou en je partner. Soms is het meer afstemmen van de zorg dan echt oog en aandacht voor elkaar hebben. En dan heb je nog je de zorgen om je jongste.. hoe moet dat in de toekomst? Zou ze goed meekomen?

Zou ze vrienden krijgen die haar accepteren zoals ze is? Zou ze op deze school goed meekunnen of moet er toch een overstap gemaakt worden naar speciaal onderwijs. Ze wil zo veel en je ziet haar frustraties van meer willen dan dat ze kan. Het frustreert haar en je voelt je machteloos. Je wilt gewoon het beste voor je kinderen.

Hoe zou het voor jouw gezin zijn als …….

De dynamiek in je gezin weer goed voelt. Dat je van elkaar weet waar je goed in bent en wat je leuk vind. Dat je bewust bent van je kwaliteiten, gedachten, gedrag en emoties. Dat je elkaar echt ziet,  ook in de kleine signalen. Dat elkaars emoties herkend worden en dat er op een passende wijze op mee omgegaan word?

Je wilt meer balans in je gezin. En je wilt dat jij als ouder vrolijker en meer uitgerust bent.

Hoe zou het zijn als je zoon zich niet meer verantwoordelijk voelt voor zijn speciale zus. Dat hij niet jouw zorgtaak op zich neemt maar gewoon kind kan zijn met een speciale zus. Dat ze samen kunnen spelen, maar ook elk hun eigen leven hebben. Dat hij zich ook belangrijk voelt en dat hij zich gehoord en gezien voelt.

Hoe zou het zijn wanneer iedereen uit het gezin zijn ding kan doen vanuit zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden, vanuit zijn/haar eigen verantwoordelijkheden en daarmee eigen regie krijgt?

En dat het zelfvertrouwen en zelfbeeld groeit. Hoe zou het zijn als dit allemaal kan?

Het kan door bijvoorbeeld te kiezen voor het pakket:

 G.E.Z.I.N. in B.E.E.L.D.”

 • Gezien worden als gezin met alle uitdagingen waar jullie voor staan. Ik gebruik creatieve en belevingsgerichte spelvormen. Ik maak je bewust van je
 • Eigen kwaliteiten, gedachten, gedrag en emoties. Hierdoor ga jij je 
 • Zelfverzekerder voelen, assertiever worden en sociale vaardigheden vergroten. Je staat stil bij je eigen
 • Ik. Waardoor je anders leert omgaan met stress en vermoeidheid. 
 • Naast dat het je kan helpen om met meer rust en aandacht op te voeden ben je je meer bewust van de
 • Interactiepatronen binnen het gezin a.d.h.v. een observatie en videoanalyse.
 • Natuurlijk maak ik hierbij  gebruik van mijn inlevingsvermogen en expertise als ervaringsdeskundige. We zetten de 
 • Brus bewust in the picture. Waarbij
 • Elkaar zien en begrijpen,
 • Erkenning en inzicht centraal staat, zodat je je eigen pad gaat volgen. Je gaat
 • Lief en leed bij elkaar zien, dit samen kunnen
 • Delen

Hoe ziet het er concreet uit?

Een traject is altijd maatwerk. Dit is afhankelijk van de combinatie van de verschillende gesprekken. Zoals het intakegesprek, observatie, video-analyse gesprek en de verschillende soorten sessies (kind, ouder, brus, gezin), gezinsgesprek en afsluiting. Voelen jullie na de kennismaking ook een klik, dan wordt na het eerste gesprek bepaald wat er precies nodig is voor jullie situatie.

Gaan jullie met mij in zee dan plannen we meerdere data in. Van daaruit kijken we of aanvullende sessies nodig zijn. De ervaring leert dat er gemiddeld 8 sessies nodig zijn om resultaten te bereiken.

De sessies vinden 1x per twee weken plaats, omdat ik weet dat informatie uit de sessie eerst moet landen. Door ook een kleine thuisopdracht (maximaal een half uur tijd) mee te geven, kan de informatie dieper wortelen. Zo wordt het tevens samen gedragen waardoor de dynamiek en verbinding binnen het gezin een extra boost krijgt. Dat is wat je wilt.

Prijzen (incl. btw en materialen):

 • Kennismakingsgesprek (half uur) gratis & vrijblijvend 
 • Intakegesprek (1,5 uur) € 75,-
 • Beeldanalyse gesprek (1,5uur incl verwerking) €115,-
 • Observatie in thuissituatie (1-1,5uur) € 75,-
 • kindsessie (1uur) € 70,-
 • Oudersessie (1uur) € 70,-
 • Gezinsgesprek (1uur) € 70,-
 • Reiskosten: eerste 15 km zijn gratis, daarna € 0,19 / km.

De sessies vinden in principe bij mij thuis in de praktijkruimte plaats. Ik zeg bewust ‘in principe’ want soms kan het nodig zijn om bijvoorbeeld een keer bij jullie thuis af te spreken.

Wat levert het je op?

 • Je krijgt meer zelfvertrouwen
 • Je bent zelfbewuster
 • Bewustwording van interacties en dynamiek binnen het gezin
 • Je kunt beter omgaan met stress en vermoeidheid
 • Je hebt beter inzicht in (uiting en rol van) emoties
 • Er hangt een positieve sfeer in huis. 
 • Je kunt met meer rust en aandacht opvoeden.

Klinkt goed hè. Gun jezelf en je gezin deze investering. Jullie zijn het waard om gezien te worden!

Bel of mail mij !

En  vertel je wat ik voor je kan betekenen. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Bel: 06-18296111 of mail info@nice2Bme.nl

“Met haar creativiteit zorgt Nickee ervoor dat iedereen op je juiste wijze gezien, gehoord en geprikkeld wordt.”

“Nickee laat de ander juist zélf nadenken, door de juiste vragen te stellen.”

“Door je manier van werken geef je E. (7 jaar) zelfvertrouwen. Ze heeft hierdoor geleerd hoe ze zich goed kan uiten waardoor haar zelfvertrouwen is gegroeid.”